//39è Curs anual “Drets humans davant reptes globals”

39è Curs anual “Drets humans davant reptes globals”

Organitza: Institut de Drets Humans de Catalunya, IDHCFORMACIONS / TALLERS

El curs anual de drets humans s’organitza des de fa gairebé quatre dècades per donar una primera aproximació als drets humans i abordar els principals reptes per la seva garantia i efectivitat.

En la present edició, el curs s’organitza en tres mòduls temàtics:

  1. Introducció a la protecció dels drets humans
  2. Emergència climàtica i drets humans
  3. Tecnologies i drets humans

Cadascun d’aquests mòduls es composa de quatre sessions on persones expertes de diferents àmbits exposaran les qüestions i elements clau per aprofundir en les temàtiques. En cadascuna d’aquestes sessions, a més de l’exposició teòrica, es reserva un espai pel debat i el diàleg entre el professorat i l’alumnat.

Paral·lelament a les sessions, s’organitzen cinc tallers amb entitats que treballen en la defensa dels drets humans i, específicament, en els àmbits de medi ambient i les noves tecnologies.

Els tallers segueixen una metodologia per conèixer la tasca d’aquestes entitats i aprofundir en els aspectes pràctics dels seus àmbits d’actuació.

*Entrepobles | 15 d’abril a les 15h 

Impartit per Silvia Quiroa Yada, activista ambiental i directora del Centro Salvadoreño de Tecnología Apropiada (CESTA), integrant del Moviment Mesoamericà contra el Model Extractiu Miner i Blanca Chancoso, dirigent indígena equatoriana, fundadora de la Confederación de los Pueblos de Nacionalidad Kichwa del Ecuador, ECUARUNARI i de la Confederación de Nacionalidades Indígenas del Ecuador, CONAIE. Coordinadora de l’Articulación Saramanta Warmikuna, organització de dones indígenes defensores del territori

*Ecologistes en Acció | 20 d’abril a les 10h 

Impartit per Kike Molina, coordinador tècnic

*Greenpeace España | 22 d’abril a les 10h 

Impartit per Javier Raboso, responsable de la campanya de Democràcia i Cultura de Pau

*@Derechosdigitales Derechos Humanos y Tecnología en Amércia Latina | 27 d’abril a les 16h

*Xnet | 29 d’abril a les 10h 

Impartit per Simona Levi, activista, investigadora i estratega tecnopolítica, democràcia en l’era digital. Cofundadora de Xnet

El curs està reconegut amb crèdits universitaris de:

*Universitat de Barcelona [Grau de Dret: 2 crèdits ECTS]

*Universitat Oberta de Catalunya [Grau de Dret: 2 crèdits ECTS || Grau de Relacions Internacionals: 2 crèdits ECTS]

*Universitat Internacional de Catalunya [1 crèdit ECTS tots els graus]

*Universitat de Lleida [3 crèdits ECTS tots els graus]

*Universitat de Girona [3 crèdits ECTS tots els graus]

*Universidad Complutense de Madrid [3 crèdits ECTS tots els graus]

Destinataris: estudiants, membres de la societat civil organitzada, activistes i persones defensores de drets humans, personal de l’administració pública, professionals jurídics, periodistes i comunicadors i altres professionals de diferents sectors que desenvolupen tasques en la defensa dels drets humans, així com ciutadania interesada.

La modalitat semipresencial del curs ha estat cancel·lada degut a l’actual nivell d’incidència de la pandèmia COVID-19, tindrà lloc en modalitat virtual a aulaIDHC.org

Els preus depenen del nombre de mòduls cursats (curs complet / dos mòduls / un mòdul). A més, s’ofereixen tarifes reduïdes per a persones a l’atur, jubilades, estudiants, membres de famílies nombroses i monoparentals i membres de l’IDHC.

La inscripció es realitza aqui mitjançant el formulari web on se selecciona el nombre de mòduls (curs complet / dos mòduls / un mòdul).

En aquest enllaç podeu donar una ullada al programa previst del curs.

 


Des del Dilluns 12 de abril de 2021
Seguiment online
Fins al Dijous 29 de abril de 2021