//Càpsula “Posa’t al dia sobre igualtat retributiva”- 2a edició

Càpsula “Posa’t al dia sobre igualtat retributiva”- 2a edició

Organitza: La confederació del Tercer Sector


FORMACIONS / TALLERS

Amb motiu del gran nombre d’inscripcions rebudes per la càpsula de l’11 de maig, us informem que hem programat una segona edició pel 27 de maig a les 9.30 hores fins les 11 hores . Les places pel dia 11 de maig estan exhaurides. MODALITAT  Virtual – Plataforma Zoom.

Aquesta nova sessió, coorganitzada per La ConfederacióFundació Pimec i PIMEC, té com a objectius donar a conèixer les principals obligacions que existeixen actualment en matèria d’igualtat retributiva entre dones i homes, i facilitar eines que ajudaran a orientar la detecció i correcció de possibles desigualtats.

En 2015, l’ONU va aprovar l’Agenda 2030 sobre el Desenvolupament Sostenible, una oportunitat perquè els països i les seves societats emprenguin un nou camí amb el qual millorar la vida de tots, sense deixar a ningú enrere. L’Agenda inclou 17 objectius i metes que s’han d’assolir per 2030.

Amb relació al tema que ens ocupa, les Nacions Unides han establert a la meta 8.5 (ODS 8) assolir la igualtat de remuneració per al treball d’igual valor. Tant a l’àmbit estatal mitjançant la Llei orgànica 3/2007, per a la igualtat efectiva de dones i homes com a Catalunya d’acord amb la Llei 17/2015, d’igualtat efectiva de dones i homes, es preveu que s’ha de garantir el compliment del principi d’igualtat retributiva així com promoure la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques empresarials amb impacte en la retribució del personal, i establir mecanismes perquè les empreses hagin d’adoptar mesures per a diagnosticar i eliminar la bretxa salarial i per a fixar retribucions i complements de manera transparent i amb perspectiva de gènere.

La càpsula anirà a càrrec d’Itziar Ruedas, Responsable de Polítiques d’Igualtat de Pimec.

Aquesta sessió no té cost per les persones assistents.

En aquest enllaç podeu donar una ullada al programa.

La inscripció és obligatòria donat que les places són limitades. Sessions exclusives per a persones vinculades a entitats associades a La Confederació. Podeu tramitar la vostra inscripció a través d’aquest formulari.Les persones que tinguin confirmada la participació per la sessió rebran l’enllaç d’accés. 


Dijous 27 de maig de 2021
09.30 h - Seguiment online