//Ciutat Vella llança 3º convocatòria de Baixos de Protecció Oficial per obrir-hi comerç de proximitat

Ciutat Vella llança 3º convocatòria de Baixos de Protecció Oficial per obrir-hi comerç de proximitat

Organitza: Ajuntament de Barcelona


XERRADES / SESSIONS INFORMATIVES

El districte de Ciutat Vella ha posat en marxa la tercera convocatòria de Baixos de Protecció Oficial, un programa que es realitza en col·laboració amb Barcelona Activa i pressupost del Pla de Barris i que té com a objectiu la dinamització dels locals buits perquè s’hi instal·li activitat econòmica diversa i útil per a la vida veïnal al districte. En aquesta convocatòria, que acaba a finals d’octubre, es posen a disposició un total de 9 locals repartits per tot el districte.

La iniciativa té com a objectiu mobilitzar el parc de locals de propietat municipal per posar-los a disposició del comerç de proximitat i de l’activitat econòmica sostenible i plural, és a dir, una economia que atengui les necessitats específiques del veïnat de Ciutat Vella o que desenvolupi una activitat comercial de proximitat que doni resposta a les necessitats d’una vida sostenible i quotidiana del barri.

Aquesta acció s’emmarca en l’estratègia municipal Amunt persianes que té com a objectiu reduir el nombre de locals buits a la ciutat i instal·lar nova activitat econòmica. L’estratègia Amunt persianes preveu mobilitzar 400 locals en el període 2021-2023.

Ciutat Vella ja ha llançat dues convocatòries de Baixos de Protecció Oficial, amb 8 locals municipals cadascuna, destinat a acollir projectes que desenvolupen activitat econòmica en algun dels sectors que el Pla de Desenvolupament Econòmic de Ciutat Vella marca com a prioritaris, especialment per comerços locals de proximitat:

 • Comerç o serveis de proximitat
 • Treball de cures i serveis a les persones
 • Economia verda i circular
 • Coneixement i innovació tecnològica
 • Cultura
 • Petita producció urbana
 • Alimentació sostenible
 • Economia blava

Tanmateix es valorarà la solidesa del pla d’empresa, que doni continuïtat a un projecte en funcionament en perill de tancament per la crisi o pressió immobiliària o que sigui un projecte de comerç de proximitat i/o economia social o solidària. També sumarà punts que el projecte presenti accions de dinamització econòmica sostenible a la zona i que tingui relació amb comerços i proveïdors del territori o que estigui compromès amb el veïnat, per exemple, amb preus reduïts o prioritzant la contractació de veïns del barri.

El contracte de lloguer d’aquests locals serà de cinc anys de durada, prorrogable fins a 7 anys. Cada local té el seu preu de lloguer, que en tot cas és, de mitjana un 45% per sota del preu de mercat actual. Els adjudicataris comptaran amb dos mesos de carència per a poder iniciar l’activitat econòmica i no necessitaran dipositar fiança ni aval. La convocatòria està oberta tant a persones individuals com a societats o entitats socials o empreses ja constituïdes.

Els locals que es posen a disposició en la tercera convocatòria de Baixos de Protecció Oficial es troben situats en punts estratègics del districte com, per exemple, el carrer Robador o Sant Pere Més Alt i són:

 1. Carrer Robador 3
 2. Carrer Robador 17
 3. Carrer Robador 25-27
 4. Carrer Sant Ramon 1
 5. Carrer Sant Ramon 6 (local 1)
 6. Carrer Cardona 6
 7. Carrer d’en Serra Xic, 2-4
 8. Sant Pere Més Alt 76 (local 1)
 9. Sant Pere Més Alt 76 (local 2)

Per exposar i resoldre els dubtes o aclariments que puguin sorgir o per tal de concertar dia i hora per rebre assessorament en relació amb aquestes bases, podeu posar-vos en contacte a través del correu electrònic bpociutatvella@bcn.cat o del telèfon 93 256 66 00.

Cada divendres a les 11 del matí s’organitzen unes visites als locals, fins al 22 d’octubre. Es pot venir directament o bé avisar prèviament per correu electrònic. El punt de trobada és la seu de Foment de Ciutat, al carrer Pintor Fortuny, 17-19.

 


Co-Organitzadores: Barcelona Activa i Pla de Barris


Des del Dilluns 20 de setembre de 2021
Seguiment online i presencial
Fins al Divendres 29 de octubre de 2021

Informació d'inscripció: per les visites als locals o per preguntar vostres dubtes podeu enviar correu a bpociutatvella@bcn.cat o a través del telèfon 93 256 66 00