//Com fer un pla d’empresa per projectes d’ESS (Multissessió) -Aula Virtual

Com fer un pla d’empresa per projectes d’ESS (Multissessió) -Aula Virtual

Organitza: Barcelona Activa


FORMACIONS / TALLERS

Tens o teniu una idea i no sabeu com començar? En aquesta activitat coneixerem com passar de la idea a l’acció, tot aprofundint en la conceptualització, les fases i les parts per crear el propi pla d’empresa.

Activitat orientada a persones que volen emprendre en el marc de l’ESS amb una idea preconcebuda i volen concretar passar de la idea a l’acció.

Temari:

Sessió 1 (21 setembre mati)

– Fases de la creació d’una empresa en el marc de l’ESS
– Què és un pla d’empresa
– La idea i el model de negoci
– Promotors i equip humà

Sessió 2 (22 setembre mati)

– Recursos d’acompanyament per fer el pla d’empresa
– El CANVAS social: Eina per definir un projecte social
– Pla de finançament
– Anàlisi DAFO

Sessió 3 (23 setembre mati)

– Estudi de mercat i competència
– Estratègia de màrqueting
– Funcionament de l’empresa: L’organització i l’àmbit jurídic – fiscal

Aquesta activitat forma part d’un itinerari per emprendre en ESS, dirigit a aquells projectes en fase molt inicial d’ideació o que tot just s’acosten a l’ESS. Les càpsules, que es poden cursar de manera independent, formen part del següent itinerari:
1. Què és l’ESS? Reptes i oportunitats per treballar en l’ESS. Formació inicial per acostar-te als valors i principis de l’ESS i conèixer algunes experiències.
2. Claus per emprendre en l’ESS i noves tendències. Formació on aterraràs en els aspectes a tenir en compte a l’hora de prendre la decisió personal i professional que comporta emprendre.
3. Com fer un pla d’empresa per projectes d’economia social i solidària. En aquesta activitat coneixeràs com passar de la idea a l’acció, tot aprofundint en la conceptualització, les fases i les parts per crear el propi pla d’empresa.

IMPORTANT: Aquesta activitat es divideix en tres sesssions. S’impartiran de manera virtual en streaming a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Les persones inscrites rebran per correu electrònic, abans de la primera sessió, un enllaç únic par a totes les sessions i les instruccions d’accés.

Barcelona Activa respon a la situació de confinament generada per la COVID-19 posant en marxa entre altres recursos l’Aula Virtual, sessions via streaming per poder apropar-vos la formació a casa de la manera més real possible, i que sigui gairebé el mateix que fer-la de forma presencial. En aquest enllaç podeu consultar-la.

En les activitats de l’Aula Virtual es considerarà com a “assistides” a totes aquelles persones que hagin accedit a l’espai en els primers 30 minuts de la formació. Les persones que s’incorporin més tard, es comptabilitzaran com a “no assistides” i no se’ls generarà el certificat corresponent.

A més a més, podeu consultar en aquest enllaç el nou calendari online que hem creat on trobareu tota la formació estable que hem preparat al llarg del tercer trimestre d’aquest any.

 


Des del Dimarts 21 de setembre de 2021
10.00 h - Seguiment online
Fins al Dijous 23 de setembre de 2021

Informació d'inscripció: Per més informació pots escriure a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat