//Coneixeu les guies sobre plataformes digitals que ha publicat l’Ajuntament de Barcelona?

Coneixeu les guies sobre plataformes digitals que ha publicat l’Ajuntament de Barcelona?

Organitza: Ajuntament de Barcelona


ALTRES ACTIVITATS

L’Ajuntament de Barcelona (la OMIC) ha publicat recentment un parell de guies que us poden interessar si voleu conèixer els conceptes bàsics de l’economia col·laborativa i de l’economia de plataforma, un fenomen viu i en constant evolució.

Aquestes guies serveixen per explicar el fenomen i actuar amb més seguretat a l’hora de contractar béns i serveis mitjançant plataformes digitals o d’oferir-los, així com informen dels drets i deures de les persones que hi treballen.

Pel que fa a les guies per a consumidores, se n’han publicat dues: la Guia tècnica de consum per a l’ús de les plataformes digitals i un format més abreujat i pràctic, laGuia de consum per fer servir plataformes digitals. Pel que fa a les persones treballadores, s’ha publicat la “Guia per als treballadors i les treballadores de les plataformes digitals”.

En les guies es fa una disquisició entre una economia de plataforma i una economia de plataforma col·laborativa: la primera, simplement és aquella activitat empresarial que vehicula la transacció mitjançant una plataforma digital; la segona, és col·laborativa en el seu funcionament: o bé perquè l’intercanvi de productes i serveis és entre usuàries i/o perquè el model de gestió és col·laboratiu.

Les guies pretenen potenciar l’ús de l’economia col·laborativa procomú i en destaquen les oportunitats i també els perills que pot comportar l’ús de l’economia de plataforma, si segueix certs paràmetres tradicionals del Capitalisme més agressiu.

En aquest enllaç podeu fer una ullada a tot el relacionat amb el Comissionat d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals de l’Ajuntament de Barcelona: https://ajuntament.barcelona.cat/economia-social-solidaria/ca/que-es-leconomia-social-i-solidaria aixi com podeu conèixer tota l’actualitat d’InnoBA, el Centre per a la Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa aquí: http://w28.bcn.cat/innoba/ca/


Des del Dimarts 13 de agost de 2019
12.00 h - Barcelona
Fins al Dimarts 03 de setembre de 2019


Documentació