//Consulta l’informe de la XES sobre l’impacte de la covid-19 a l’ESS

Consulta l’informe de la XES sobre l’impacte de la covid-19 a l’ESS

Organitza: XES


ALTRES ESDEVENIMENTS

Després de les diverses presentacions de l”informe L’impacte de la covid-19 sobre l’economia social i solidària: solidaritat malgrat les dificultats, ja el tenim disponible al web.

L’informe ha estat elaborat partint de tres fonts de dades diferents que, combinades, permeten tenir una fotografia amb diferents nivells de l’impacte de la covid-19 sobre el teixit de l’ESS: la campanya Balanç Social 2020, i les recollides de dades específiques del sector agroecològic i del sector tecnològic coordinades per Pam a Pam. El podreu trobar a l’apartat de publicacions, així com també el resum executiu, i recuperar  la presentació que es va fer el 16 de novembre al repositori de la FESC, si no vau poder assistir-hi.

Amb la realització de l’informe hem pogut entendre que l’impacte de la primera onada de la pandèmia ha estat molt desigual. Així com hi ha sectors, com l’agroecologia i la tecnologia, que van incrementar l’activitat, altres, com la cultura i l’educació, van patir una davallada d’activitat molt significativa. Una disminució que també va ser d’ingressos i que, en general, es va poder compensar de dues maneres: en l’àmbit financer, a través dels fons propis i de les finances ètiques i solidàries, i en l’àmbit sociolaboral, mitjançant la reorganització a través del teletreball,  mesures de conciliació i la col·locació de les situacions personals i emocionals al centre de la resposta.

L’informe ens permet afirmar que l’ESS s’envolta d’un conjunt de pràctiques que s’han de convertir en centrals en la futura i necessària reconstrucció d’un sistema que s’ha demostrat fallit i que ha necessitat aquests mesos de l’impuls d’iniciatives i respostes col·lectives com les que han sorgit al teixit de l’ESS. A la vegada, però, requereix entendre les oportunitats i afrontar els reptes que creiem que s’han de tenir en compte de cara al full de ruta del moviment de l’ESS d’ara endavant.

Podeu llegir l’article que va publicar el company Rubèn Suriñach  -un dels coautors de l’informe- al mitjà soci Crític: “Resistir i reconstuir des de l’Economia Social i Solidària”.

 


Des del Dijous 03 de desembre de 2020
Seguiment online
Fins al Dimarts 30 de novembre de 2021