//DIA SENSE COTXES amb la Setmana Europea de la Mobilitat

DIA SENSE COTXES amb la Setmana Europea de la Mobilitat

Organitza: Departament de Territori i Sostenibilitat


JORNADA
Una setmana plena d’activitats per repensar la mobilitat (Del 16 al 22 de setembre)

El transport representa el 28% de l’origen de les emissions d’efecte hivernacle a Catalunya (només després de la indústria amb un 31%, al 2015), la causa principal del canvi climàtic. Amb els moviments de persones i mercaderies actuals s’evoquen grans quantitats de gasos a l’atmosfera, com el diòxid de carboni, el metà o l’òxid nitrós.

Davant del repte de reduir aquestes emissions nocives per les persones i el planeta, són múltiples els col·lectius i les persones que treballen per promoure una mobilitat sostenible, que asseguri una dràstica reducció de contaminants, i que sigui segura, saludable i accessible per a tothom.

En aquest sentit s’organitza del 16 al 22 de setembre la Setmana Europea de la Mobilitat, per reivindicar i recordar la necessitat del canvi progressiu en el model de mobilitat dels nostres territoris.

La celebració de la setmana europea a nivell català és una iniciativa del Departament de Territori i Sostenibilitat, i compta amb la participació de nombroses administracions i entitats.Biciclot col·laborem i hem preparat un munt d’activitats que podeu veure en aquest enllaç: https://www.biciclot.coop/setmana-europea-de-la-mobilitat-2019/

L’objectiu de la setmana és promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables. com caminar, anar en bicicleta, combinar opcions de transport públic, o si cap d’aquestes opcions és viable, desplaçar-se amb vehicle elèctric. Alhora també busca repensar l’ús de l’espai públic per dotar d’un paper central aquests modes de mobilitat.

El lema del 2019 ‘Camina amb nosaltres!posa l’èmfasi en valorar de nou els desplaçaments a peu, animant a la ciutadania a caminar com a opció vàlida per fer salut, viure els pobles i ciutats, reduir les despeses del transport i no contaminar.

Coincidint amb el final de la setmana, el 22 de setembre se celebra a nombrosos municipis urbans el ‘Dia sense cotxes‘. Una jornada on no es permet la circulació de vehicles de motor a l’interior de les ciutats, per repensar la relació amb l’espai urbà i apropar a les persones a una altre mode de viure els municipis.

Per estar al dia de totes les novetats i activitats i de la setmana, es pot seguir #mobilitat2019 a Twitter i podeu veure el següent video:


Diumenge 22 de setembre de 2019
12.00 h - Via laietana, Barcelona


Documentació