//Diàleg “Barcelona, cap a on ens porta el futur?”

Diàleg “Barcelona, cap a on ens porta el futur?”

Organitza: Ajuntament de Barcelona


XERRADES / SESSIONS INFORMATIVES

Alimentació sostenible, governances i reptes comunitaris

Álvaro Porro, Pau Moragas i Anaïs Sastre debatran sobre alimentació sostenible, governances i reptes comunitaris. Com a signant del Pacte de Milà, la ciutat de Barcelona s’ha compromès a impulsar polítiques que afavoreixin sistemes agroalimentaris més justos, sostenibles i responsables ambientalment i climàtica. Alhora, i des del territori, han sorgit iniciatives que també treballen a petita escala en aquest sentit. I perquè aquestes resolucions no quedin en paper mullat cal un lideratge compartit que involucri el conjunt de la ciutadania.

Poden les administracions liderar un canvi que avanci cap a la plena sobirania alimentària? Ho volen? Com es materialitzen aquests compromisos?

Tindrà lloc el proper 30 de setembre  a la tarda a la Masia Can Calopa de Dalt.

Barcelona serà durant tot aquest 2021 la capital mundial de l’alimentació sostenible i des de L’Olivera-Can Calopa volem aprofitar-ho per sumar-nos a un any d’activitats, projectes i polítiques que reivindiquen canvis profunds en el sector agroalimentari, el model de consum i la gestió mediambiental. A L’Olivera-Can Calopa som conscients de tots aquests reptes i per aquesta raó hem decidit celebrar unes jornades de debat que abordin qüestions que ens interpel·len en els àmbits social, econòmic, ecològic i climàtic. Amb l’únic objectiu de compartir idees i reflexions al voltant de la sostenibilitat alimentària.

El cicle de Diàlegs a l’Era de Can Calopa planteja quatre taules rodones al llarg d’aquest 2021 en les quals s’hi convidarà personalitats rellevants de sectors tan diversos com l’urbanisme i l’arquitectura, la pagesia, l’agroecologia, la viticultura, el periodisme, el turisme i la política per aprofundir en qüestions tan diverses com l’agricultura i la ramaderia al nostre país, el patrimoni gastronòmic, el malbaratament alimentari, el model turístic, la preservació de la biodiversitat, l’agricultura periurbana o les xarxes de consum responsable. L’Olivera, que just celebrem una dècada gestionant la finca municipal de Can Calopa a Collserola, volem que aquestes jornades siguin una passa més en la voluntat de convertir-nos en una veu activa i de referència a Barcelona i la seva àrea metropolitana en els àmbits de l’agroecologia, la viticultura, el compromís social i l’oci enoturístic, així com la conservació i la divulgació del patrimoni mediambiental.


Co-Organitzadores: Espai Consum Responsable amb Can Calopa


Dijous 30 de setembre de 2021
18.30 h - Masia Can Calopa de Dalt, Barcelona