//Dincat publica informe sobre impacte Covid en entitats sector

Dincat publica informe sobre impacte Covid en entitats sector

Organitza: DincatXERRADES / SESSIONS INFORMATIVES

Dincat publica un informe sobre l’impacte de la Covid en les entitats del sector

Tot just havent passat un any de la proclamació de l’estat d’alarma, la Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, ha publicat el llibre blanc ‘L’impacte de la Covid-19 en els serveis i suports a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament’ realitzat amb el recolzament de la Fundació ”la Caixa”.

Aquest informe, que recull experiències i dades sobre l’afectació que ha tingut sobre el sector la pandèmia, analitza la realitat de les entitats d’aquest àmbit, que han vist la seva situació agreujada en el darrer any, que ha agreujat la crisi en la que ja es trobaven immerses des de fa una dècada, tal i com apunta. El llibre blanc també posa de relleu les mancances del sistema públic, del qual en destaca el desconeixement del sector.

L’anàlisi realitzat per la Dincat també ha servit per a plantejar reptes i oportunitats de futur. En destaquen la necessitat de construir un nou model “inclusiu, de proximitat i centrat en el projecte de vida de cada persona”, així com la creació d’un pla que doni suport a aquelles entitats que treballen en l’àmbit de la necessitat intel·lectual.

Aquests reptes necessiten una revisió profunda de les condicions dels equipaments i la formació i integració de professionals de diferents esferes, de forma que les entitats estiguin més preparades per a poder afrontar els nous reptes i situacions personals i familiars esdevingudes a partir de les experiències dels darrers mesos.

Treballar la sostenibilitat i la coordinació de les entitats o la promoció d’una política pública que garanteixi el suport i reconeixement del sector son alguns més dels altres eixos de treball i millora que planteja la Dincat.

En aquest sentit, durant la presentació del llibre, feta al Palau Macaya, el director de la Dincat Carles Campuzano també ha volgut reconèixer la tasca de les entitats, parlant del gran “sobreesforç físic i emocional” que han hagut de fer, qualificant-lo com a “admirable i clau”.


Des del Dimarts 23 de març de 2021
Seguiment online
Fins al Dimarts 30 de novembre de 2021