//DSIPLAY | Sessió “Com protegir els comuns de l’extractivisme d’actius?”

DSIPLAY | Sessió “Com protegir els comuns de l’extractivisme d’actius?”

Organitza: Ajuntament de Barcelona


JORNADA

DSIPLAY és un nou cicle d´experiències d´Innovació Social Digital que vol apropar a la ciutadania els projectes més destacats que s´estan fent a Barcelona en aquest àmbit. El cicle proposa una sèrie d´experiències obertes a tothom per a descobrir què és la Innovació Social Digital.

A la sessió “Com protegir els comuns de l´extractivisme d´actius?” descobrirem com el disseny obert de projectes amb perspectives comunitàries s’enfronta a la fagocitació dels seus actius per part del capitalisme de plataforma, aquell que, atent, busca robar imaginaris de projectes socials.

Això ens força a generar preguntes per als projectes de codi obert: com protegir els actius d’apropiacions empresarials? Quins actius alliberar i quines gestionar de forma més dilatada? Amb quins protocols de protecció comptem en l’actualitat davant d’aquestes derives? Obrir el codi font dels projectes significa lliurar-los al mercat? No obrir-lo ens converteix en éssers incongruents i destrueix els nostres projectes?

Posant sobre la taula aquest escenari, l’objectiu de la jornada és reunir un grup d’especialistes vinculats a projectes de disseny obert amb metodologies comunitàries i treballar en possibles camins de futur per a aquesta problemàtica.


Des del Dimarts 26 de novembre de 2019
17.30 h - C/Emilia Coranty 16,Hangar,Barcelona
Fins al Dimarts 26 de novembre de 2019


Documentació