//DSIPLAY | Sessió”Ètica en la gestió i ús de les dades. Dades obertes”

DSIPLAY | Sessió”Ètica en la gestió i ús de les dades. Dades obertes”

Organitza: Ajuntament de Barcelona


XERRADA

DSIPLAY és un nou cicle d´experiències d´Innovació Social Digital que vol apropar a la ciutadania els projectes més destacats que s´estan fent a Barcelona en aquest àmbit. El cicle proposa una sèrie d´experiències obertes a tothom per a descobrir què és la Innovació Social Digital.

A la sessió “Ètica en la gestió i ús de les dades. Dades obertes” aprofundirem en el fet que les dades són un material sensible, l´ús de les quals està en el punt de mira de moltes institucions governamentals. En un context d´extracció de dades per part de grans companyies, i amb la societat cada vegada més controlada a través d´algoritmes, es fa necessari trobar noves formes de gestionar les dades i explorar projectes que li donin nous usos ètics i de valor social.

A Barcelona existeix una oficina de dades, i una sèrie de dades ciutadanes a disposició dels usuaris, per poder-ne fer projectes d´interès comú. L´activitat s´organitzarà en dues parts, una primera a la qual es comptarà amb responsables de l´equip de la Wikimedia Foundation, i després diversos projectes de dades ciutadanes obertes explicaran les seves experiències, com és el cas de l´experiència RavalDataCommons duta a terme per Colectic amb Èticas Foundation.

A l´acabar les presentacions, la Florence Devouard, una de les fundadores de Wikimedia França i expresidenta de la Wikimedia Foundation impartirà un taller amb una nova eina, com a demostració de com es recopila informació estructurada per alimentar wikidata (treballaràn amb dades de Barcelona ciutat). L´eina és completament nova i s´aprendrà a utilitzar-la mitjançant gamificació, per entendre com funciona la Wikidata de forma més accessible. https://tools.wmflabs.org/isa/

Amb aquesta activitat es crearà un petit repte per a la millora de les dades estructurades que descriuen imatges de la categoria Barcelona. Fa poc que es va fer a Brusseles al llarg de 2 dies:
https://tools.wmflabs.org/isa/campaigns/22


Des del Dimarts 19 de novembre de 2019
17.30 h - La Rambla 30-32, Elisava,Barcelona
Fins al Dimarts 19 de novembre de 2019


Documentació