//El primer supermercat cooperatiu de Barcelona emet 250 títols participatius

El primer supermercat cooperatiu de Barcelona emet 250 títols participatius

Organitza: FoodCoop BCN


ALTRES ESDEVENIMENTS

El primer supermercat cooperatiu de Barcelona emet 250 títols participatius per finançar les obres i apujar persiana a finals de 2021

Els títols, del valor de 500€ cadascú, serviran per finançar les obres de reforma del seu local a l’Eixample Esquerra.

Foodcoop BCN serà un supermercat obert a les sòcies, que seran les úniques que podran fer-hi la compra. Hi trobaran un gran ventall de productes d’alimentació, higiene i neteja de la llar, que s’hauran escollit d’acord amb els principis que mouen el projecte, com la sostenibilitat, la proximitat o el tracte just cap a les productores. Les sòcies dedicaran 3 hores al mes de treball cooperatiu a tasques del supermercat, reduint així les despeses i abaixant el preu dels productes.
La Iniciativa s’inspira en el Food Coop Park Slope, el supermercat cooperatiu pioner que va néixer a Nova York el 1973 i ara compta amb més de 17.000 membres, i on el 70% del treball és fet per les sòcies. Iniciatives similars han nascut amb èxit també a Europa: els supermercats la Osa a Madrid, la Louve a París, Beescoop a Brussel·les o el Supercoop a Manresa.

Des de mitjans de febrer, el nombre de sòcies de la cooperativa ha passat de 90 a 200 i es preveu superar l’objectiu de 500 abans de l’obertura, a finals de 2021.
Per poder obrir, però, necessiten fer front a despeses com el lloguer i les reformes del nou local de 240 m2 o la compra de neveres, prestatgeries, material informàtic, etc.

Per aquesta raó, la cooperativa ha fet una emissió de 250 títols participatius amb un valor de 500€ cadascun i fa una crida a particulars i entitats perquè els adquireixin.
Un títol participatiu és una forma de préstec a llarg termini als fons propis d’una cooperativa per desenvolupar o ampliar un projecte.
Per més informació, podeu visitar la seva web aqui

 

Com es finançarà el projecte?
Per fomentar la confiança del sector financer necessiten demostrar que compten amb el suport de la gent: persones sòcies i simpatitzants que creuen i aposten pel projecte.

En aquest enllaç hi trobaràs més informació

Voleu participar-hi? Un cop omplis aquest formulari ens posarem en contacte amb tu per tal de resoldre tots els dubtes que puguis tenir, confirmar el teu interès i informar-te dels propers passos.

 

 


Des del Divendres 07 de maig de 2021
Seguiment online
Fins al Dimecres 16 de juny de 2021

Informació d'inscripció: Per dubtes pots enviar un correu a titols@foodcoopbcn.cat