//Formació modular RevESStim el tèxtil-Bloc 2-Desenvolupament de producte i servei tèxtil sostenible,circular i de qualitat

Formació modular RevESStim el tèxtil-Bloc 2-Desenvolupament de producte i servei tèxtil sostenible,circular i de qualitat

Organitza: Barcelona Activa


FORMACIONS / TALLERS

RevESStim el tèxtil

Programa per iniciatives del sector tèxtil amb mirada d’Economia Social Solidària.

Barcelona Activa posa en marxa el programa RevESStim el tèxtil l’any 2018 emmarcat estratègicament en el Pla d’Impuls de l’ESS 2016-2019. En el marc d’aquest programa, s’ofereix formació modular socioempresarial especialitzada en el tèxtil ASG i un servei d’assessorament especialitzat per projectes i organitzacions. S’ha impulsat també el grup Motor del Tèxtil ESS i s’ha iniciat una línia de treball amb centres formatius que inclou formació de formadors i el foment d’emprenedoria social i col·lectiva. A més, anualment s’organitza una jornada per fer xarxa i compartir iniciatives i experiències del sector i, així, adaptar-nos a les necessitats de les organitzacions en el moment actual.

Formació modular 2021

BLOC 2 | Desenvolupament de producte i servei tèxtil sostenible, circular i de qualitat

Bloc sobre la sostenibilitat i la circularitat en el tèxtil. Alhora es treballaran qüestions tècniques de desenvolupament de producte amb l’objectiu de professionalitzar i optimitzar els processos creatius i productius.

La formació modular el Tèxtil està basada en donar resposta a les necessitats individuals i globals de les entitats i emprenedores que operen en l’àmbit del tèxtil sostenible ASG i contempla també a aquelles organitzacions que encara que actualment no duen a terme pràctiques de sostenibilitat ASG volen incorporar-les.

IMPORTANT: Aquesta activitat es divideix en 3 sessions. La segona sessió s’impartirà de manera presencial a l’equipament Innoba (C/Peru 52,Barcelona) i la primera i l‘última sessió seran de manera virtual en streaming a través de la plataforma gratuïta Microsoft Teams. Les persones inscrites rebran per correu electrònic un enllaç unic per aquestes dues sessions virtuals.

SESSIONS:

1.La sostenibilitat en el tèxtil, economia circular i ecodisseny (16 de novembre de 10 a 12h Aula virtual)
– Presentació i anàlisi dels impactes del tèxtil arreu de tot el seu cicle de vida
– Presentació i anàlisi dels criteris de sostenibilitat ambientals i socials aplicats al tèxtil.
– L’economia circular i les noves normatives europees sobre el residu tèxtil.
– Els preceptes de l’ecodisseny. Com assolir o millorar el grau de sostenibilitat del producte o servei tèxtil propi fent servir l’ecodisseny.

2. Disseny, qualitat i fitxa tècnica (18 de novembre de 10 a 12h sessió presencial InnoBA)
– Orientació i consells tècnics de disseny, materials i acabats cap a l’assoliment d’un producte sostenible atractiu i de qualitat.
– Fitxa tècnica del producte completa i correcta.
– Pràctica d’anàlisi i possibilitats de millora dels productes propis aportats per les iniciatives.(Dimensió estètica, d’utilitat-practicitat, sostenibilitat, tècnica i d’optimització de costos).

3.Nous models de negoci i consum (23 de novembre de 10 a 12h Aula virtual)
– La relació amb el consumidor i nous models de consum.
– Nous models i tipologies de negoci al tèxtil al voltant de la circularitat i les innovacions tecnològiques digitals
– Think out of the box per la generació de linies d’activitat disruptives i innovadores.

 


Des del Dimarts 16 de novembre de 2021
10.00 h - Seguiment online i presencial
Fins al Dimarts 23 de novembre de 2021