//Lafede.cat impulsa formacions bàsiques‘Comunicació transformadora: una pràctica estratègica per a la nostra entitat’

Lafede.cat impulsa formacions bàsiques‘Comunicació transformadora: una pràctica estratègica per a la nostra entitat’

Organitza: Lafede.catFORMACIONS / TALLERS

Lafede.cat impulsa formacions bàsiques sobre Justícia global per a entitats

La federació ha elaborat una Estratègia de formació pròpia per acompanyar a les entitats de pau, drets humans i cooperació en la seva evolució cap a la Justícia global incorporant pràctiques coherents i transformadores.

El proper dimarts 1 de desembre es posen en marxa online les primeres formacions bàsiques sobre Justícia global adreçades a entitats federades que encara no han incorporat el paradigma de la Justícia global en les seves pràctiques diàries, o bé a personal tècnic o en pràctiques de les organitzacions que s’acabi d’incorporar i voluntariat que vulgui aprofundir en el paradigma de la Justícia global. Aquestes formacions, compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i algunes d’elles es fan en col·laboració amb Torre Jussana per arribar a entitats no federades.

*Les primeres formacions comencen el proper 1 i 3 de desembre, en col·laboració amb Torre Jussana, per a parlar de ‘La Justícia global: un repte per a les entitats’, on s’abordarà el concepte de «Justícia global» i com treballar-lo, tant des d’una entitat de pau, drets humans i cooperació, com des de qualsevol altra associació o grup informal que tingui vocació de treballar per la justícia i la transformació social. Aquesta sessió està impartida per Júlia Granell, co-creadora i sòcia d’Obliqües, consultoria feminista especialitzada en acompanyament a entitats de justícia global i defensores de drets humans, i membre de la Junta de Lafede.cat com a vocal de l’eix de feminismes.Les inscripcions ja estan obertes en aquest enllaç.

*El 15 de desembre es farà la sessió ‘Feminismes i Justícia global: aliança per a un futur vivible’, on s’explicarà la interacció entre els conceptes de feminismes i Justícia global, amb l’objectiu final d’entendre com les propostes del feminisme poden formar part de les organitzacions. Per fer-ho, es donarà a conèixer el procés de transició feminista de Lafede.cat i el camí recorregut els darrers anys, així com les experiències dels feminismes del sud global. Aquesta sessió l’impartiran Júlia Granell i Judith Múñoz Saaverdra, doctora en sociologia, treballadora i educadora social xilena. També és professora i investigadora de la facultat d’Educació de la UB, especialitzada en educació per a la Justícia global, estudis feministes i anàlisis de la pobresa i la desigualtat. Les inscripcions ja estanobertes enaquest enllaç.

*Finalment els dies 26 i 28 de gener de 2021, es parlarà de ‘Comunicació transformadora: una pràctica estratègica per a la nostra entitat’, amb la col·laboració de Torre Jussana. En aquestes dues sessions s’aprofundirà en la comunicació estratègica i comunitària i com de necessària és per al desenvolupament de la tasca de l’entitat si respon als objectius d’aquesta i és transformadora. Es treballarà en un pla de comunicació que respongui a les necessitats, els recursos i els objectius de l’organització. L’impartirà Pablo Zareceansky, director creatiu i coordinador de projectes i campanyes a Quepo, especialitzat en el desenvolupament d’estratègies de comunicació per a la transformació social i metodologies participatives de comunicació per al tercer sector.

Properament s’obriran les inscripcions.

Tots tres cursos s’impartiran de 17h a 19h online i són gratuïts.


Des del Dimarts 26 de gener de 2021
17.00 h - Seguiment online
Fins al Dijous 28 de gener de 2021

Informació d'inscripció: Per a dubtes cal dirigir-se a formacions@lafede.cat