//LaFede.cat presenta un mapa per a entendre l’impacte ambiental de Barcelona

LaFede.cat presenta un mapa per a entendre l’impacte ambiental de Barcelona

Organitza: Lafede.cat


ALTRES ESDEVENIMENTS

L’eix de Justícia ambiental de LaFede.cat, format per 17 organitzacions, ha elaborat durant aquest trimestre un mapa de conflictologia ambiental sobre la ciutat de Barcelona, que ha estat presentat aquesta setmana.

El mapa, fruit d’una sèrie de tallers conjunts, mostra quin impacte té Barcelona en l’àmbit ambiental al món. El treball es basa en diversos fronts, com l’energètic, on s’analitza, entre altres, els efectes que té el trànsit al Port de Barcelona i la seva planta de regasificació o l’aeroport de Barcelona, responsable del 7’5% de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de la ciutat.

Altres eixos d’anàlisi inclouen els residus i impacte generat pel consum. Aquí s’inclouen mercats com el tèxtil i el calçat o l’alimentació, amb els efectes derivats de la cria d’animals o l’empaquetat entre altres. La digitalització també és un dels mercats mencionats com a responsables.

L’estudi es pot consultar al web de LaFede.cat, on es pot accedir a una versió ampliada del mapa amb estadístiques i més informació, o consultar-lo a través d’aquest enllaç.


Des del Dilluns 28 de desembre de 2020
Seguiment online
Fins al Dimecres 31 de març de 2021