//Neix la Plataforma d’Innovació Urbana

Neix la Plataforma d’Innovació Urbana

Organitza: Ajuntament de Barcelona


ALTRES ESDEVENIMENTS

Un espai de reflexió i interlocució entre la ciutadania, el món acadèmic, el teixit empresarial i l’Administració pública amb l’objectiu d’impulsar la innovació a la ciutat

La Plataforma d’Innovació Urbana de Barcelona (PIU) està integrada per totes aquelles persones que formen part dels òrgans de govern de la Fundació BIT Habitat. Aquesta Plataforma agrupa a un centenar de persones que, des de tots els àmbits de la quàdruple hèlix -ciutadania, empresa, recerca i acadèmia i administració pública- i des de diferents àrees de coneixement, defineixen i impulsen la innovació com el camí per abordar col·lectivament els reptes complexos de la ciutat i el seu entorn metropolità:per fer una Barcelona més inclusiva, sostenible, resilient i segura.

El primer acord entre les persones integrants de la PIU es plasma en el Compromís per l’impuls de la innovació a Barcelona. Un relat comú i consensuat que recull la visió compartida sobre què entenen per innovació, al servei de què i de qui ha d’estar i els compromisos als quals arriben per impulsar-la a la ciutat.

Per promoure la innovació a Barcelona i respondre de manera col·lectiva als reptes urbans, els i les membres de la PIU es comprometen al següent:

  • Col·laborar de manera productiva i honesta, reconeixent les seves trajectòries i diferències.
  • Obrir-se per incorporar noves visions i perspectives des d’un enfocament interseccional.
  • Revisar-se, repensant de manera periòdica les estructures, prioritats i processos per poder reaccionar davant les necessitats, demandes i aspiracions de les persones que viuen i treballen a Barcelona i l’entorn metropolità.
  • Identificar i prioritzar les missions que requereixen una acció conjunta, valenta i urgent com a ciutat.

Des del Dimarts 03 de agost de 2021
Seguiment online
Fins al Divendres 31 de desembre de 2021