//Nmarcha: joves de Barcelona aprenen a buscar treball a través d’eines de gamificació

Nmarcha: joves de Barcelona aprenen a buscar treball a través d’eines de gamificació

Organitza: YMCAFORMACIONS / TALLERS

Durant el mes d’abril, 11 joves de la nostra localitat van rebre un taller grupal per a millorar les seves habilitats de cara a la cerca de feina. Aquesta activitat, denominada “Training Group”, es va basar en la metodologia gaming que consisteix en aprendre a través del joc.
Els i les participants, 5 noies i 6 nois, són menors de 30 anys que no estudien ni treballen i que estan inscrits al programa de Garantia Juvenil. En YMCA formen part del projecte Nmarcha, que té per objectiu la incorporació al mercat laboral, a l’educació o a la formació dels i les joves, amb especial atenció a aquells/es que es troben en situació o risc d’exclusió. I això s’intenta aconseguir a través d’itineraris personalitzats posant persones al centre que inclouen accions d’informació i assessorament, orientació professional, suport social i intermediació laboral.

En el cas del “Training Group”, tots i totes eren grumets que, en un món ambientat en un escenari pirata, havien d’aconseguir el seu tresor: un contracte de treball. Per a això, se’ls va convidar a resoldre deu reptes, al llarg de dues setmanes, del 19 al 30 d’abril, on s’enfrontaven a diferents proves (com si anessin saltant de nivell en un videojoc).
En cada sessió es va treballar una qüestió clau dins d’aquest codi. Així, l’autoconeixement, es va traduir com “Descobreix-te, pirata”; el currículum va ser una “Reunió d’oficials”; l’entrevista de selecció, “El guardià de les portes del destí” i en “La llei de l’illa”, van aprendre sobre drets i deures del món laboral.

En aquesta formció es va barrejar el treball en equip amb l’individual per a posar-los en situació de com funciona el dia a dia professional. A través de jocs i dinàmiques, materials interactius i aplicacions digitals, van tenir també l’oportunitat de desenvolupar i millorar les seves competències tecnològiques que seran molt útils en la seva cerca i inserció laboral. D’aquesta manera, mitjançant el treball en equip i la diversió, va ser més fàcil que aconseguissin aprenentatges significatius i funcionals.

L’activitat Training Group, forma part del programa Nmarcha (d’itineraris individualitzats d’orientació), realitzat per l’ONG YMCA a Barcelona, i és finançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, el Fons Social Europeu i ”La Caixa”. Durant l’any 2021, l’objectiu del programa és ajudar a 146 joves de la nostra localitat a trobar feina.
Enguany, a causa de les restriccions provocades per la pandèmia de la Covid-19, el Training Group es va realitzar de manera online.

“No sabia molt bé què era el que ens anaven a explicar, sabia quin era el tema, però no el que faríem. M’ha sorprès molt el taller i estic molt contenta. He après moltes coses i ara sé com posar-les en pràctica i, a més, ho he passat molt bé.” Judit Descalzo Álvarez, 19 años.

“Amb les estratègies de gamificació, els i les participants, es troben millor
preparats per a la seva primera experiència en el món laboral. A través d’un joc, aprenen sobre la marca personal, el videocurrículum i els drets laborals i altres àrees importants de cara a la seva ocupabilitat”. Georgina Abel, Tècnica d’ocupació a YMCA.

Si tens entre 16 i 29 anys, estas inscrit/ta a garantia juvenil i estas buscant feina, contacta amb nosaltres i posa’t Nmarcha!


Des del Dimarts 08 de juny de 2021
12.00 h - c/ Jaén 7-15, Barcelona
Fins al Divendres 31 de desembre de 2021

Informació d'inscripció: per posar-te en contacte amb nosaltres envia un correu a barcelona@ymca.es