//DiesInnoBA: Nou programa d’activitats InnoBA per apropar l’ESS a la ciutat

DiesInnoBA: Nou programa d’activitats InnoBA per apropar l’ESS a la ciutat

Organitza: Barcelona Activa


FORMACIONS / TALLERS

InnoBA és l’equipament de Barcelona Activa referent en Economia Social i Solidària i la Innovació Socioeconòmica a la ciutat de Barcelona. Neix amb la voluntat de donar resposta a les necessitats de l’ecosistema de l’ESS centrant-se en els reptes i les oportunitats d’aquest àmbit . Aposta  també  per la visibilització de pràctiques i experiències rellevants que puguin resultar inspiradores  tant per  la  ciutadania  en  general, com per  altres formes d’organització empresarial.

Per tal de fer-ho possible, el centre ha desplegat una programació d’activitats sota el paraigües del Catàleg InnoBA. Les propostes es divideixen en quatre grans blocssessions inspiradores, sectors estratègics, organització interna i actualitat i tendències. Aquesta  programació és de caràcter trimestral  i té  lloc, majoritàriament, els  dimecres, els #DiesInnoBA.

Aquesta nova línia d’activitat s’emmarca en el nou Pla d’Impuls de l’Economia Social i Solidària a Barcelona, 2021-2023, aprovat el passat mes de juliol. Per exemple, dona resposta a l’objectiu número 1 que pretén “impulsar el creixement i enfortiment empresarial de les organitzacions de l’ESS especialment als sectors estratègics”. També el setè i el vuitè: “Fer atractiva la proposta de l’ESS com a opció laboral i econòmica per a la població, especialment entre les persones joves” i “promocionar del consum conscient i la consolidació del mercat social facilitant l’accés a béns, productes, serveis i activitats de l’ESS”, respectivament.

D’altra banda, es continua treballant seguint les línies de l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030  per tal de “posicionar l’ESS com una realitat de prestigi a la ciutat” (línia 2).

SESSIONS INSPIRADORES SOBRE PRÀCTIQUES D’ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

Activitats de format divulgatiu (converses, taules rodones…) sobre aspectes per donar a conèixer l’Economia Social i Solidària i la innovació socioeconòmica, de manera genèrica o ja sigui vinculada a algun fenomen i moviment que la conformen.

SECTORS ESTRATÈGICS DE L’ESS: REFLEXIONS I QUÈ PODEN APORTAR A L’ECOSISTEMA?

En aquest bloc temàtic s’inclouen activitats vinculades amb els sectors estratègics de l’ESS definits a l’Estratègia 2030 de l’ESS orientades a reflexionar sobre els reptes per la sostenibilitat i escalabilitat de les iniciatives d’aquest sectors.

ORGANITZAR-SE DE DINS CAP A FORA: REPTES I EINES EXEMPLES PER A FER-HO POSSIBLE

L’organització interna és un dels principals reptes de les organitzacions d’Economia Social i Solidària i és també una de les grans aportacions que pot fer l’ESS a les petites i mitjanes empreses convencionals.
 • 9 de novembre, de 10 a 11.30 h (virtual). Com incorporem les cures a les dimensions socioempresarials. Algunes reflexions (pendent d’obrir inscripcions)
  Sessió de reflexió per incorporar les cures en l’àmbit socioempresarial i en els propis valors del projecte. El context actual (COVID-19) ha implicat canvis i n’ha accelerat altres com el teletreball o mesures de conciliació.
 • 16 de novembre, de 10 a 12.30 h (presencial). Eines per incorporar les cures a les organitzacions. Experiències pràctiques (pendent d’obrir inscripcions)
  Sessió pràctica sobre eines per incorporar les cures i atendre la diversitat de necessitats i mirades en l’organització interna i en les relacions d’equip.

ACTUALITAT I TENDÈNCIES EN L’ESS

Com a centre de referència de la Innovació Socioeconòmica a la ciutat, InnoBA vol donar resposta a les necessitats que tenen les empreses i persones emprenedores de l’àmbit. En aquest bloc s’analitzen les tendències actuals i es fa una radiografia del moment.
 • 3 de novembre, d’11.30 a 13.30 h (presencial): Economia centrada a les persones (service design) (pendent d’obrir inscripcions)
  Taller introductori per conèixer les metodologies de disseny centrat en l’usuari i en com podem incorporar les organitzacions d’ESS aquestes metodologies?
 • 15 de desembre (horari pendent de confirmar): Innovació Social i Economia Social i Solidària  (pendent d’obrir inscripcions)
  Xerrada  inspiradora sobre  Economia  Social  i  Solidària  i  Innovació  Social  i  metodologies.

Consulteu la  resta  d’activitats  que  organitzem des de   Barcelona  Activa  per  promoure  l’ESS  i la  Innovació  Socioeconòmica a l’enllaç, també us podeu subscriure al  nostre  butlletí.

Resol qualsevol dubte enviant un correu a innovaciosocioeconòmica@barcelonactiva.cat o demanant cita prèvia al Punt d’Acollida i Orientació d’innoBA.També podeu assistir a la sessió informativa mensual, on us presentem tots els recursos i les properes sessions informatives i programes que us oferim en matèria d’Innovació Socioeconòmica. Inscriu-te aquí


Des del Dimecres 13 de octubre de 2021
09.00 h - Seguiment online i presencial
Fins al Dimecres 15 de desembre de 2021