//Oberta la convocatòria 2021 al Programa “Pots amb l’ESO: Segona oportunitat per joves”

Oberta la convocatòria 2021 al Programa “Pots amb l’ESO: Segona oportunitat per joves”

Organitza: YMCAALTRES ESDEVENIMENTS

ELS JOVES QUE VAN ABANDONAR L’ESCOLA SUPERA EL SEU MAJOR REPTE PER AL 2020. GRÀCIES AL PROGRAMA “POTS AMB L’ESO” 176 JOVES AVANCEN PER SUPERAR BARRERES I MILLORAR LA SEVA QUALIFICACIÓ. MÉS DE LA MEITAT JA HO HAN FET

Des de fa anys, Espanya ha protagonitzat algunes de les taxes més altes d’atur i abandonament escolar juvenil. La formació de qualitat és essencial per aconseguir una feina digna. Per això, YMCA s’ha preparat per facilitar l’accés a aquesta formació, analitzant la situació de cada jove, acompanyant-los a trobar l’àrea professional que els motiva, a millorar les seves qualificacions i ajudar-los a aconseguir-ho.

Al llarg d’aquest any 2020 YMCA ha desenvolupat el programa “Pots amb l’ESO: Segona oportunitat per joves”, dirigit a joves de 16 a 29 anys que no han obtingut el graduat de l’ESO i que no estan estudiant ni treballant.

El programa consta de dos itineraris formatius diferents: un dirigit a joves que vulguin reprendre els seus estudis i presentar-se a la prova gratuïta de l’ESO o l’accés al grau mitjà. I un altre itinerari, centrat a completar un Certificat de Professionalitat de Nivell 1, facilitant que el jove obtingui una qualificació professional per a un accés ràpid a l’ocupació. Aquests itineraris són personalitzats, dissenyats amb cada jove per ajudar-los a trencar les barreres que els impedien obtenir els seus estudis, obrint noves i millors oportunitats per al seu desenvolupament professional i l’entrada en el mercat laboral.

Enguany, el que es preveia com un itinerari planificat, amb una metodologia molt clara, activa i participativa, de classes presencials en què compartir experiències i coneixements, es va convertir en una cosa “una mica diferent”. Immersos en un confinament general provocat per la COVID-19, ens vam trobar amb la paràlisi de les classes i vam aprendre a treballar en línia tots els continguts. Era el nostre torn per reinventar-nos i no perdre el desig amb què havíem iniciat el programa. Després de mesos d’incertesa, hores a les classes de tutoria telefònica i videoconferència, vam retornar a la “nova normalitat”, on vam reprendre les classes presencials, podent acabar els diferents itineraris.

“Vaig començar aquest itinerari sense gaire confiança en mi mateixa i amb la idea que mai ho vaig fer bé en els estudis, però he de reconèixer que gràcies als professionals del centre he aconseguit acabar tota la formació, fer les meves pràctiques i millorar el meu currículum. M’ha costat molt d’esforç, he tingut moments de complicats, però a YMCA m’han ajudat i m’han dit, ningú es queda enrere”. Ana, estudiant del programa.

“Quan va començar la pandèmia, vaig pensar que no ho faria, tots els plans es van esfondrar i amb ells, l’estat d’ànim. Però em vaig equivocar, gràcies al suport dels orientadors i als aprenentatges per enfortir la meva confiança ho vaig aconseguir! I el més important, vaig tornar a creure que em puc treure el que em proposo, per això he decidit continuar formant-me”. José Angel, alumne del programa.

La millor notícia és que, després de les circumstàncies especials d’aquest any, avui molts dels nostres alumnes ja han aconseguit el que es proposaven. Dels 176 joves del programa d’aquest any, el 52% ja ha obtingut una titulació, el 13% ha obtingut feina i el 28% s’ha incorporat a noves formacions per continuar desenvolupant-se professionalment.

El programa “Pots amb l’ESO: Segona oportunitat per joves”, està cofinançat pel Ministeri de Treball i Economia Social, el Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014ES05M9OP001.

La convocatòria 2021 ja està oberta a Barcelona: si també vols donar-te una altra oportunitat i participar, contacta amb YMCA al 932853475, per correu electrònic a e2obarcelona@ymca.es o Whatsapp al 620.46.46 29.

Hi ha un número de places limitades i les inscripcions finalitzen a finals del març, que és just abans que comenci el curs.

En funció de les mesures sanitàries del moment i el que dictin les autoritats el curs es farà o bé presencial (c/ Jaén 7-15, 08012 Barcelona) o bé en modalitat online. Us mantindrem informats.

 


Des del Dilluns 11 de gener de 2021
Seguiment online i presencial
Fins al Dimecres 31 de març de 2021

Informació d'inscripció: Enviant un correu electrònic a e2obarcelona@ymca.es o trucant al 932 853 475