//Oberta la convocatòria dels Premis La Confederació 2021

Oberta la convocatòria dels Premis La Confederació 2021

Organitza: La confederació del Tercer Sector


ALTRES ESDEVENIMENTS

Oberta la convocatòria dels Premis La Confederació 2021 
Reconeixement a iniciatives innovadores del Tercer Sector Social davant la Covid-19

La Confederació obre la convocatòria de la 5a edició dels Premis La Confederació per a reconèixer iniciatives innovadores del Tercer Sector Social davant la Covid-19.

L’any 2020 ha estat un any certament complex, amb una crisi sanitària provocada per la Covid-19 que ha tingut un impacte sense precedents tant a nivell social com econòmic. Per això, davant un any excepcional, volem fer uns premis excepcionals, dedicant la cinquena edició dels Premis La Confederació a visibilitzar l’esforç que han fet totes les entitats del Tercer Sector Social i reconèixer experiències innovadores, creatives i valentes per adaptar-se al nou context.

En tan sols quatre anys els Premis La Confederació s’han consolidat en el panorama del sector social català esdevenint uns premis de referència, amb 141 iniciatives presentades per 115 entitats.

Per aquesta cinquena edició s’ha renovat el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Barcelona i de l’Ajuntament de Barcelona.

En el marc dels Premis La Confederació 2021 es reconeixeran iniciatives impulsades per entitats del Tercer Sector Social que hagin permès fer front al nou context derivat de la pandèmia de la Covid-19 i els reptes que planteja, des de la innovació, l’adaptació i la resiliència.

A tall d’exemple, les iniciatives poden ser tals com:

  • Gestió interna de les organitzacions: iniciatives innovadores per millorar l’eficiència, mantenir l’activitat, enfortir les dinàmiques de governança democràtica, cuidar a les persones que formen part de les organitzacions, facilitar la conciliació amb especial focus en les dones treballadores, mantenir la cohesió tot i la distància, etc.
  • Generació nous productes i serveis per fer front a les noves necessitats: respostes innovadores per atendre les necessitats de les persones, amb especial atenció als col·lectius més vulnerables.
  • Experiències comunitàries liderades per entitats del Tercer Sector Social: iniciatives amb alt impacte en la comunitat per donar resposta a les necessitats sobrevingudes.
  • Intercooperació per augmentar l’impacte: iniciatives de col·laboració entre entitats del Tercer Sector Social i/o amb altres agents del territori (economia social, teixit empresarial, administració pública, etc.) per millorar la resposta en el context derivat de la Covid-19.

Qui es pot presentar?

Qualsevol entitat del Tercer Sector Social que treballi en l’àmbit dels serveis socials i d’atenció a les persones.

Es consideren entitats del Tercer Sector Social les associacions, cooperatives d’iniciativa social, fundacions, empreses d’inserció i centres especials de treball sense finalitat de lucre.

Es premiaran 4 iniciatives amb una dotació econòmica de 2.500 euros cadascuna i la gravació d’un vídeo de presentació de l’experiència.

I totes les iniciatives presentades que compleixin els criteris de selecció i valoració establerts entraran a formar part d’una publicació d’experiències amb l’objectiu de posar en valor i visualitzar la feina desenvolupada per les organitzacions del Tercer Sector Social durant la pandèmia de la Covid-19.

Es poden presentar candidatures fins al 30 d’abril de 2021, a les 17 hores. Només s’acceptaran les candidatures presentades a través del formulari habilitat a l’adreça web de La Confederació (apartat Premis La Confederació).

En aquest enllaç podeu donar una ullada a les Bases dels Premis La Confederació 2021.

Us animem a presentar les vostres candidatures!


Des del Dimarts 30 de març de 2021
Seguiment online
Fins al Divendres 30 de abril de 2021

Informació d'inscripció: Per a qualsevol dubte o sol·licitud d’informació us podeu adreçar a la següent adreça de correu electrònic: premis@laconfederacio.org