//Online “Plataformes digitals en temps de COVID19”:nous recursos oberts

Online “Plataformes digitals en temps de COVID19”:nous recursos oberts

Organitza: Dimmons


ALTRES ESDEVENIMENTS

En el moment de la pandèmia que ens trobem, les prediccions sobre l’era post-covid comencen a publicar-se, juntament amb el dibuix dels primers plans de xoc pels sectors econòmics. Com a prediccions optimistes, a nivell social s’observa que la cohesió comunitària incrementarà per a fer front comú, establint grups de suport mutu com veiem en el sector de l’ESS. La crisi també estimularà un esforç global en generar coneixement obert i col·laboratiu (veieu, Nesta: “There will be no ‘back to normal'”).

Des de Dimmons volen contribuir en aquesta línia i continuen apostant pel treball comunitari i el coneixement obert. És per això que han posat en obert 2 nous recursos del projecte Sharing Cities Action, elaborats en temps pre-covid en acció conjunta amb l’Ajuntament de Barcelona, que ens donen eines per enfrontar la situació. Disponibles a https://www.sharingcitiesaction.net/resources/report-for-cities/

1. “City Resources on Socially Responsible Platform Models”: En un moment de màxima plataformització i virtualització de les empreses aquest informe ens dona unes directrius per distingir els diferents models de plataformes. D’aquesta manera podem detectar quines tenen més potencial per contribuir al desenvolupament sostenible de la societat. Utilitzem les que tinguin un impacte social posititiu!

2. “Über-influential? How the Gig Economy’s Lobbyists undermine Social and Workers Rights”: Durant el confinament, un dels grups de treballadors essencials més desprotegits són els repartidors de plataformes. Però la seva desprotecció és prèvia a la pandèmia. En aquest informe de 2019 es revelen les tàctiques de plataformes com Uber o Deliveroo, el negoci de les quals depen de trobar-se exemptes de complir les lleis laborals i socials.

Cada dia el grup de Recerca Dimmons publica nous recursos a @dimmonsnet.


Des del Dilluns 20 de abril de 2020
Seguiment online
Fins al Dimarts 30 de novembre de 2021

Informació d'inscripció: Per més informació podeu contactar a :mmanjonpl@uoc.edu