//Online: Estudi publicat “Micromecenatge amb mirada sostenible” amb DIMMONS i GOTEO

Online: Estudi publicat “Micromecenatge amb mirada sostenible” amb DIMMONS i GOTEO

Organitza: Dimmons


ALTRES ESDEVENIMENTS

La gran xarxa de col·laboració ciutadana que s’ha estès per tot el planeta ha demostrat que, per fer front a les dificultats de la crisi, la cohesió comunitària és i serà clau per superar l’etapa post-COVID19. A través del micromecenatge col·lectiu podem donar recolzament i finançar iniciatives de l’economia social i solidària que contribueixin al desenvolupament sostenible de la societat. Però com podem identificar per què aposten les diferents campanyes de micromecenatge? Saber quins dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides compleixen ens pot ajudar.

Un nou estudi publicat per Dimmons a la revista Nature ha analitzat les dades obertes de 487 campanyes de crowdfunding-matchfunding de la plataforma de micromecenatge cívic Goteo i les ha comparat per entendre quins dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) complien cadascuna. L’estudi titulat “Goteo.org civic crowdfunding and match-funding data connecting Sustainable Development Goals” recull aquestes dades obertes i presenta una oportunitat única per comparar el comportament de diferent modalitats de micromecenatge en paral·lel als ODS. El podeu llegir aquí: https://www.nature.com/articles/s41597-020-0472-0

Aquest estudi es publica en un moment en que ja han començat a aparèixer campanyes de micromecenatge per a fer front a l’impacte de la COVID19 en l’economia social i solidària. Recentment s’ha posat en marxa el Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària a partir de la mateixa plataforma. La publicació d’aquest estudi permetrà a plataformes de micromecenatge cívic com Goteo una classificació de les campanyes més refinada en relació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible pel 2030.


Des del Dilluns 04 de maig de 2020
Online
Fins al Dimarts 30 de novembre de 2021

Informació d'inscripció: Qualsevol cosa a comentar podeu escriure a: mmanjonpl@uoc.edu (Mireia Manjon)