//Online: Quina és la situació del sector agroecològic? Entrevista a Ricard Espelt DIMMONS

Online: Quina és la situació del sector agroecològic? Entrevista a Ricard Espelt DIMMONS

Organitza: Dimmons


ALTRES ESDEVENIMENTS

A Catalunya el consum agroecològic ha ressorgit durant el confinament. Ricard Espelt, investigador del grup de recerca Dimmons i expert en cooperativisme de plataformes i agroecologia, ho explica en una entrevista recent a la revista Oleo. En el món post-Covid és necessari apostar per aquest model, més sostenible i vinculat a l’economia social i solidària.

“Les cooperatives de consum agroecològic representen un model de consum més sostenible, perque no tan sols estan tenint en compte el tipus de producció, sino que ademés també tenen en compte quin tipus de tracte es dona amb el productor o productora […] Les cooperatives que estan vinculades a les economies socials i solidàries son les que promouen aquest model de consum alimentari més sostenible”.

La campanya digital que han fet cooperatives i entitats de l’economia social i solidària des de l’inici de la Covid-19 ha potenciat la consciència en els consumidors d’optar per un consum més saludable, de proximitat, de temporada i co-responsable amb el productor.

“Hi han territoris que han tingut un gran creixement en la demanda, i especialment durant aquest període de confinament de la Covid-19. A Catalunya s’ha produit d’una forma molt evident, tot el resorgir de l’àmbit agroecològic, gràcies a la necessitat de consumir, o adonar-se de la importància de consumir productes de proximitat”.

Llegiu l’entrevista completa a https://www.oleorevista.com/?p=381138

Aquesta contribució forma part de l’acció #DimmonsOpenKnowledge (http://dimmons.net/dimmonsopenknowledge/) del grup de recerca i acció Dimmons (IN3-UOC), amb la qual aposta per difondre el coneixement obert i facilita les últimes contribucions que ha fet en matèria d’economia digital procomú.


Des del Dissabte 23 de maig de 2020
Online
Fins al Dimarts 30 de novembre de 2021