//Campanya “Sempre és 23!” de les llibreries Cooperatives

Campanya “Sempre és 23!” de les llibreries Cooperatives

Organitza: Cultura CoopALTRES ESDEVENIMENTS

Les llibreries cooperatives teníem des de fa temps ganes de trobar un espai de debat i de repensar-nos dins el sector. Les nostres dinàmiques de treball ens posen difícil tot sovint de trobar espais i hores —sobretot hores— per poder compartir preocupacions i buscar solucions conjuntes. Aquest confinament ens ha permès posar-nos a treballar conjuntament i plantejar-nos què és el que ens ajuda a mantenir-nos durant tot l’any, i hem arribat a la conclusió que no és celebrar Sant Jordi i fer festa grossa un sol dia, sinó fer que cada dia sigui una mica Sant Jordi.

SEMPRE ÉS 23 és una campanya impulsada per les llibreries cooperatives i oberta a adhesions d’altres actors de la cadena del llibre (llibreries de proximitat, editorials, autores, il·lustradores,…) que se sentin identificades amb els valors de la campanya i el model de llibreria que defensem.

La campanya se centra en tres idees clau:

1. Les llibreries hi som tot l’any. Sant Jordi evidencia un model cultural concentrat i centralitzat en un sol dia, que ens fa molt vulnerables, Nosaltres pensem que les llibreries treballem cada dia per oferir propostes culturals de qualitat i que volen tenir cura de tota la comunitat. En cap cas volem eliminar Sant Jordi, sino fer-nos més presents la resta de l’any.

2. Les llibreries fem xarxa. Les llibreries volem tenir cura de l’ecosistema del llibre i per aquest motiu cooperem entre nosaltres, no competim. Per posar en valor la nostra manera de treballar i desenvolupar un ecosistema cultural sostenible i arrelat al territori.

3. Les llibreries ens fem visibles com a Economia Solidària. Com a membres de la xarxa d’economia social i solidària les llibreries ens fem visibles com a part activa del sector de la cultura. Per aquest motiu defensem una forma de treballar diferent, no només per a nosaltres —pensant en el bé comú— i d’això en fem partícip la nostra comunitat.

Amb la idea de desestacionalitzar Sant Jordi i fer xarxa entre les llibreries cooperatives i de proximitat us emplacem a adherir-vos a la campanya Sempre és 23!

Impulsen la iniciativa: Nou Rals, Sendak. Espai Contrabandos, La Carbonera, La Ciutat Invisible, Rocaguinarda, La impossible, La inexplicable , Pati Blau Llibres, La Capell, Pebre Negre, La Tribu, Synusia i La Raposa.

Cultura Coop és un Circuit de programació cultural basada en la col·laboració entre projectes de l’economia solidària i equipaments de gestió comunitària que s’estendrà durant tot el 2020 amb diferents activitats culturals arreu de la ciutat. Arts plàstiques, música, literatura, disseny, arts escèniques… propostes culturals diverses i de qualitat, amb una forma d’entendre, viure i produir la cultura, vinculada als valors de l’economia solidària i no al consumisme.

Organitzen: La Ciutat Invisible, Cultura21, La Pera, Quesoni, Pol·len Edicions, Trama, La Tremenda, Zumzeig Cinema Cooperatiu.


Des del Dimecres 22 de abril de 2020
Seguiment online
Fins al Dimarts 30 de novembre de 2021