//“Memòries del confinament”, la plataforma de l’Ajuntament de Barcelona

“Memòries del confinament”, la plataforma de l’Ajuntament de Barcelona

Organitza: Ajuntament de Barcelona


ALTRES ESDEVENIMENTS

Memòries del confinament: l’espai participatiu per documentar i conservar les vivències individuals i col·lectives viscudes en confinament

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Memòria Democràtica i amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Barcelona, ha creat una plataforma per documentar i conservar les experiències del confinament.

La primera fase s’inicia amb una crida a la ciutadania per crear i/o consultar testimonis gràfics, sonors, de text sobre l’experiència del confinament en un espai virtual anomenat ‘Memòries del confinament’. La segona fase s’inicirà un cop finalitzi la pandèmia de la Covid-19, i serà de retorn a la ciutadania, amb l’estudi i anàlisi del patrimoni recollit i documentat.

L’espai virtual ‘Memòries del confinament’ està allotjat al web de participació ciutadana decidim.barcelona, i permet l’enviament tant de testimonis escrits, com fotogràfics i imatges i en format vídeo i sonors. Aquests arxius requeriran també aquelles dades descriptives que en permetin una correcta catalogació, amb la vista posada d’esdevenir, en el futur, un element valuós per a l’estudi i recuperació de la memòria de l’episodi del confinament.

Com a novetat dins del procés de documentació arxivística, les fonts recollides i processades a l’arxiu, seran consultables al cap de poques hores d’haver-se enviat. Les aportacions ciutadanes seran tractades com una donació per a la construcció de la memòria ciutadana de la Barcelona.

Per accedir-hi cal anar al formulari de Recollida de testimonis per a les memòries del confinament, emplenar els camps obligatoris per afavorir la catalogació posterior i enviar el relat, imatge, vivència, arxiu sonor…


Des del Dijous 14 de maig de 2020
Seguiment online
Fins al Divendres 30 de abril de 2021

Informació d'inscripció: Correu electrònic organitzador: info@decidim.barcelona