//Oferta formativa i recursos “Barcelona Activa amb l’ESS”

Oferta formativa i recursos “Barcelona Activa amb l’ESS”

Organitza: Barcelona Activa


ALTRES ESDEVENIMENTS

Barcelona Activa amb l’Economia Social i Solidària

Podeu trobar més informació en relació amb la COVID-19 aquí. Accediu al servei d’informació per a l’activitat econòmica davant l’efecte de la COVID-19 de Barcelona Activa, on hi trobareu ajuts i recursos de diferents institucions per a persones autònomes, empreses, cooperatives, entitats i persones treballadores.

Des de Barcelona Activa fomentem i enfortim les iniciatives emprenedores, entitats i empreses de l’àmbit de l’Economia Social i Solidària  de la ciutat (cooperativisme, tercer sector, associacions, economies col·laboratives del procomú, economies comunitàries…). És per això que oferim acompanyament i formació especialitzada tant als nostres equipaments centrals com a diversos barris de la ciutat. També impulsem altres actuacions per fomentar l’Economia Social i Solidària a la ciutat. Si vols més informació sobre les nostres línies d’actuació clica aquí. Informa’t sobre tots els nostres serveis per a projectes i organitzacions.

Per saber més sobre les activitats que impulsem d’Economia Social i Solidària subscriu-te al nostre butlletí.

Durant el període d’excepcionalitat a causa de la COVID-19, Barcelona Activa ofereix formació i acompanyament online, a més de posar a la vostra disposició recursos que podreu consultar des de casa.

Aixequem l’ESS: Suport a l’activitat econòmica per la crisi de la COVID-19

Posem en marxa serveis i activitats de suport per fer front a l’estat d’alarma per la crisi de la COVID-19 dirigit a organitzacions i iniciatives de l’Economia Social i Solidària. Des de la Direcció d’Innovació Socioeconòmica s’inicia un servei gratuït d’acompanyament a empreses de l’Economia Social i Solidària en dificultats amb estreta col·laboració amb serveis, operadors i agents de l’Ecosistema per fer front a la crisi de la COVID-19, a través de:

Activitats formatives per la superació de reptes durant i post la COVID-19, per la millora de competències i per enfortir organitzacions que segueixen els valors i pràctiques de l’Economia Social i Solidària

Servei especialitzat i personalitzat  que acompanya empreses i organitzacions  de l’Economia Social i Solidària per la seva reactivació per l’impacte de la COVID-19 en relació a ajuts econòmics,  temes jurídics, finançament, comunicació, gestió i organització d’equips, entre d’altres.

Aula Virtual: formació en directe amb data i hora determinada

Activitats formatives disponibles des de l’Aula Virtual per emprendre i enfortir organitzacions que segueixen els valors i pràctiques de l’Economia Social i Solidària. Webinars d’entre 1 i 3 parts relacionats amb la superació de reptes durant la COVID-19, la millora de competències i preparació per emprendre. Conjuntament amb una persona formadora que pot adaptar els continguts ad hoc segons les preguntes de qui hi participa.

AULA VIRTUAL PER PROJECTES DE L’ESS

AULA VIRTUAL PER ORGANITZACIONS DE L’ESS

Activitats formatives disponibles online

Barcelona Activa ofereix formacions en línia per descobrir l’Economia Social i Solidària i el cooperativisme i per aprofundir en temes d’interès com l’economia de plataforma, els Plans d’Igualtat a les empreses i el marc jurídic i fiscal aplicable a organitzacions d’ESS.Per treballar al vostre temps i quan us vagi bé. Per començar i per aprofundir…

SERVEI D’ASSESSORAMENT EN ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

Durant aquest període continuem oferint assessorament per a projectes i organitzacions d’Economia Social i Solidària, tant de manera telefònica com presencialment. De la mateixa manera, comptem amb un servei d’assessorament específic i especialitzat per a iniciatives del sector de les cures per tal de resoldre dubtes i necessitats, tant relacionades amb l’afectació de l’activitat per la COVID-19 com per construir escenaris de futur.

Si esteu iniciant o pensant un projecte en ESS  Demaneu cita al servei d’emprenedoria, el qual us atendrà de forma telemàtica o presencial, en aquest enllaç.

Si ja porteu prop d’un any d’activitat  Demaneu cita al servei per organitzacions, que us atendrà de forma telemàtica, en aquest enllaç

PAO: Punt d’Acollida i Orientació d’InnoBA

El Punt d’Acollida i Orientació d’innoBA és la porta d’entrada a la Innovació Socioeconòmica de la ciutat de Barcelona. Dona informació a les persones interessades en l’Economia Social i Solidària (ESS) i en la Innovació Socioeconòmica. És la porta d’entrada als serveis i activitats que ofereix Barcelona Activa. Podeu fer consultes a través de la bústia innovaciosocioeconòmica@barcelonactiva.cat, per telèfon al 933 203 404, o bé demanar cita prèvia per ser atesos de manera presencial a InnoBA, el centre de referència en innovació socioeconòmica de Barcelona Activa, al carrer Perú nº52.

El Punt d’Acollida i Orientació atendrà les demandes que realitzeu a través dels següents enllaços.

La InnoBadora, Comunitat d’Incubació

INNOBA, el Centre per a la Innovació Socioeconòmica de Barcelona Activa

L’equipament està reprenent la seva activitat en horari de 8:00 a 18:00 us podem informar al carrer del Perú nº 52.

Recursos i materials per consultar
Tant si sou una organització d’ESS com si voleu conèixer temes generals i específics de l’Economia Social i Solidària i la Innovació Socioeconòmica, posem a la vostra disposició un seguit de recursos i materials.

Durant aquest període d’excepcionalitat, la CoAgenda és també altaveu dels recursos en línia que ofereixen totes les entitats de l’Economia Social i Solidària a l’Àrea metropolitana de Barcelona. Consulteu l’altaveu de l’ESS i si encara no hi apareixen les vostres activitats online, publique-les!

Coneixeu la Brúixola? És un compendi de recursos informatius i didàctics orientats a persones i col·lectius que vulguin introduir-se o aprofundir en l’economia social i solidària i l’emprenedoria social. Voleu conèixer, emprendre o aprofundir?

El Col·laboratori.ess, Laboratori d’idees i pràctiques de l’economia social i solidària des de l’acció comunitària, és un espai d’aprenentatge col·lectiu. És un espai participat, amb vocació de promoure la reflexió i la sistematització de coneixements a partir de pràctiques i experiències de les persones professionals que en format part de forma estable, al llarg de les diverses sessions. Se n’han fet tres edicions.

Directori en línia d’Empreses d’Economia Social :Voleu conèixer l’oferta de béns i serveis de les empreses d’economia social? Entreu al directori en línia i trobareu l’empresa d’economia social que busqueu! El directori és una eina online en construcció que es nodreix de la informació sobre empreses d’economia social disponible als registres oficials i organitzacions de segon nivell

Consulta les einESS per associacions :Com fer les declaracions de l’IVA o IRPF? Com gestionar la comunicació interna? Quant costa contractar? Ja podeu consultar els diversos volums de +fàcil: einESS per associacions.

FES UNA ULLADA ALS NOSTRES PROGRAMES ESPECÍFICS
Pel que fa als Programes a mida que inclouen acompanyament i formació, les edicions actives segueixen de forma telemàtica (Construïm en femení, la Comunificadora…).

 


Des del Dimecres 01 de abril de 2020
Seguiment online
Fins al Dimarts 30 de novembre de 2021