//Sessió informativa de La Comunificadora V edició

Sessió informativa de La Comunificadora V edició

Organitza: Barcelona Activa


XERRADES / SESSIONS INFORMATIVES

Tens un projecte de l’àmbit de l’economia col·laborativa orientats a un model procomú o al cooperativisme de plataforma que necessita acompanyament o vols col·laborar amb altres per fer-lo possible? Vols aportar les teves habilitats de desenvolupament, de tecnologia lliure, o d’altres àmbits a projectes d’aquest tipus? Aquest programa és per tu!

Als darrers anys, com a moltes altres ciutats, Barcelona s’enfronta al repte de noves formes de negoci basades en plataformes digitals corporatives que extreuen beneficis de l’activitat d’intercanvis de béns i serveis entre les persones que es posen en contacte a través d’elles. Front a aquest repte i diferenciant-se d’aquesta economia de plataforma, La Comunificadora és un programa d’impuls per a projectes d’economia col·laborativa del procomú. Entenem per procomú la producció i autogestió comunitària d’un recurs compartit, un model de producció entre iguals, de governança democràtica i de coneixement lliure i obert.

El programa s’adreça a col·lectius de persones que volen participar en la transformació de l’economia amb projectes col·laboratius. Els projectes de l’economia col·laborativa es basen en la col·laboració entre personesper produir un bé o un servei que aporta al bé comú. Utilitzen les plataformes digitals per treballar conjuntament, escalar el projecte i donar accés al que es comparteix. La governança de les plataformes és participativa i democràtica. La producció s’organitza a través de relacions justes entre tots i totes les participants. El coneixement es comparteix a través de llicències obertes.

Així, a La Comunificadora, aprofitem les possibilitats que obren les noves plataformes tecnològiques a l’hora de generar relacions econòmiques entre iguals i de compartir els recursos (de tot tipus) en comptes de posseir-los. Generem noves lògiques de consum, treball, govern, etc per a transformar l’economia. Mira-ho en aquest vídeo i consulta el document de presentació del programa.

Aquest programa es dirigeix a projectes de l’àmbit de l’economia col·laborativa orientats a un model procomú o al cooperativisme de plataforma ; així com a persones interessades en sumar-se a un projecte d’aquest tipus. Totes les persones preinscrites hauran d’emplenar una sol·licitud de participació.

La cinquena edició s’organitza en tres fases:

1. Fase prèvia al programa «La Comunificadora s’engega»: tres sessions de formació oberta a tothom i una jornada d’assessoraments per a concretar els projectes i els equips de treball que voldran sol·licitar la seva participació a La Comunificadora. Hi poden participar tant persones que tenen un projecte, com persones individuals que busquen crear o unir-se a un equip. Al febrer 2021.

2. Recollida de sol·licituds de participació i procés de selecció. Al març.

3. Programa La Comunificadora. De març a juny. Les diferents activitats es realitzen els dilluns i els dijous.

A causa de les mesures per prevenir la COVID-19, el programa es realitzarà en format virtual o presencial en funció de les mesures del moment i atenent a les necessitats de les participants.

Aquest Programa se centra en l’aplicació pràctica i el treball col·laboratiu. És un programa flexible que s’adapta a les necessitats i reptes dels vostres projectes.

El programa consta amb diferents tipologies d’activitats: tallers pràctics i vivencials en els pilars bàsics de la sostenibilitat d’iniciatives de l’economia col·laborativa del procomú; tutories i assessorament individual; activitats de trobada amb iniciatives semblants. A més, en aquesta cinquena edició, continuarem posant èmfasis en el treball col·laboratiu entre les participants, posant a disposició un fòrum i d’un espai virtual per treballar en paral·lel amb els altres equips. Les participants tindran accés a vídeos, lectures recomanades i altres materials prèviament als tallers formatius.

El programa ofereix continuïtat amb el Servei d’assessorament especialitzat en ESS de Barcelona Activa i amb la innoBAdora, comunitat d’incubació de Barcelona Activa .

El programa està impulsat per la Direcció d’Innovació Socieconòmica de Barcelona Activa, en el marc de l’estratègia d’impuls i enfortiment de l’ESS a la ciutat i és executat per femProcomuns i Labcoop i compta amb la col·laboració del Free Knowledge Institute i del grup de recerca Dimmons de la UOC.

Trobareu els vídeos de la primera edició aquí.

Per preinscriure-us al programa, empleneu el formulari.

Les sessions informatives de La Comunificadora es duran a terme els dies dilluns 11 gener de 16:00 a 17:00h; el dijous 21 gener de 12 a 13h; i el dilluns 25 gener de 16:00 a 17:00h. Per apuntar-vos a les sessions informatives ho podeu fer en aquest enllaç.

Si teniu dificultats per inscriure-us a la sessió informativa o per a fer la preinscripció, o desitgeu sol·licitar més informació, ens pots escriure a innovaciosocioeconomica@barcelonactiva.cat o trucar al 933 20 34 04.


Dilluns 25 de gener de 2021
16.00 h - Seguiment online