//Suma’t al cicle d’activitats per l’alimentació sostenible de l’Espai Consum Responsable i la XEAB

Suma’t al cicle d’activitats per l’alimentació sostenible de l’Espai Consum Responsable i la XEAB

Organitza: Ajuntament de Barcelona


FORMACIONS / TALLERS

Durant els mesos de maig, juny i juliol la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona i l’Espai Consum Responsable ofereixen el cicle d’activitats “Suma’t a l’alimentació sostenible!” per mostrar com podem transitar cap a una alimentació sostenible.

El sistema alimentari global ens porta a grans desigualtats mundials i a forts impactes negatius en el territori i el medi ambient. Genera pobresa i fam a països del sud global i també és el responsable d’emetre entre el 25% i el 30% dels gasos d’efecte hivernacle (IPCC), a més de ser la raó principal per la qual queda minvada la disponibilitat de sòl forestal per a les espècies salvatges.

Aquest 2021 Barcelona és Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible per impulsar un canvi en el sistema que alimenta la nostra ciutat. A través de xerradestallersconcursosdebats taules rodones, entre els mesos de maig i juliol la Xarxa d’Equipaments Ambientals de Barcelona i l’Espai Consum Responsable ofereixen el cicle d’activitats “Suma’t a l’alimentació sostenible!” per mostrar com podem transitar cap a una alimentació sostenible:

Hort il·lustrat 

Dia i hora: 03/06/2021 -18:00 a 19:30h

Coneixes quines són les fruites i verdures de temporada? Una alimentació sostenible passa per consumir-les de proximitat i de temporada. En aquest taller de dibuix farem un calendari il·lustrat per recordar-les.

Aprofitem amb cura els aliments de temporada

Dia i hora: 04/06/2021 -12:00 a 13:30h

Descartem ⅓ part de tots els aliments que es produeixen… Saps que tot allò que normalment descartem també podem aprofitar-ho? Aprèn a prepar pestos i vinagres d’aprofitament i emporta’t-ho a casa.

Barcelona a 3 bandes: recursos marins

Dia i hora: 09/06/2021 – 18:00 a 19:30h

Els recursos marins s’estan veient afectats per les causes del canvi climàtic i la sobrepesca. Quines estratègies s’estan duent a terme al respecte?

Consum conscient de peix

Dia i hora: 10/06/2021 – 17:30 a 18:30h

Taller VIRTUAL de consum responsable per aprendre a consumir peix local i de temporada

Amunt i Avall: Pageses, cucs i alls – FAMILIAR

Dia i hora: 12/06/2021 – 12:00 a 13:30h

En aquest espectacle la Jacinta ens explica les dificultat que té per produir i apropar-nos aliments ecològics i de temporada

Què és la carn vegetal?

Dia i hora: 17/06/2021 Hora pendent de confirmació (entre les 10h i les 15h)

Per una alimentació sostenible cal reduir el nostre consum de carn. Una proposta és la Carn Vegetal. En aquesta xerrada us explicarem què és.

Punt informatiu de compostatge al mercat

Dia i hora: 19/06/2021 – 11:00 a 14:00h

Punt Informatiu sobre el projecte de Compostatge Comunitari del Bosc Turull i mostra de vermicompostatge

Concurs recepta creativa

Dia i hora: De l’1 al 7 de juny

Concurs de receptes d’aprofitament! Penja a l’instagram la teva recepta etiquetant a @candeu i amb el #aprofitoelsaliments i la més innovadora rebrà una cistella de productes eco del Rusc Que Diu Sí!

 

Escollim el menú setmanal?

Dia i hora: Del 5 al 12 de juliol

Des de @candeu llencem el Repte #menudetemporada . Sabries fer un Menú per a tota la setmana amb aquests ingredient de temporada? L’objectiu és aprofitar al màxim els aliments i crear un menú setmanal


Des del Dimarts 01 de juny de 2021
Seguiment online i presencial
Fins al Dilluns 12 de juliol de 2021